sitemap  
print versie
marketing & verkoop >
 

marketing & verkoop

Marketing en verkoop vormen de kern van iedere groei: uiteindelijk gaat het erom dat onze producten of diensten uiteindelijk worden gekocht door de klant. Bij marketing wordt spontaan gedacht aan publiciteit, reclame, en communicatie. Wellicht omdat deze elementen de grootste hap vormen uit het marketingbudget.

Marketing is echter veel breder en complexer dan enkel communicatie. Denken we bv. aan aspecten zoals klantgerichtheid, segmentering, positionering, marketing mix, planning, concurrentie en marktdynamica, merkenbeleid, innovatie en productontwikkeling, prijzenpolitiek, afzetkanalen, internationale aspecten, enz. Dit alles moet bovendien synchroon lopen met de verkoopspolitiek en -organisatie.

Bij de meeste organisaties is de marketing voornamelijk communicatiegericht. Door een gestructureerde benadering kunnen wij de balans tussen de diverse marketing- en verkoopsaspecten grondig verbeteren en lacunes en onbenutte kansen opsporen. Hierbij wordt tevens terdege rekening gehouden met uw uitgangspositie. Zo zal de invulling van de benadering diepgaand verschillen naargelang u verkoopt in een B2B-omgeving dan wel naar een eindconsumentenmarkt.

Wenst u een substantiƫle omzetstijgingen en een hogere effectiviteit en rendabiliteit van uw marketing- en verkoopafdelingen, neem dan een kijkje bij de deeltopics en bij ons dienstenaanbod:

  • innovatieve marketing
  • marketingstrategie en -plan
  • uw part-time marketeer
  • opleidingen
Profidyn nv/sa - Dalialaan 39 - 3191 Boortmeerbeek - Tel. +32 15 61 56 76
E-mail: - Gebruiksvoorwaarden en privacy-statement
 
 
 
 
Zoeken